User menu

Ruxanda Glavan a participat la deschiderea Congresului VI de Urologie, Dializă şi Transplant Renal

Undefined

Astăzi, 22 octombrie 2015, Ruxanda Glavan, Ministrul Sănătății a participat la deschiderea Congresului VI de Urologie, Dializă şi Transplant Renal din Republica Moldova cu participare internaţională, care a avut loc în incinta Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

În cuvântul său de salut, ministrul sănătății a menționat că: „ Reformele întreprinse în Republica Moldova vizează toate domeniile, inclusiv şi disciplinele medicale. Specialităţile din urologie şi nefrologie sunt incluse în perfecţionarea sistemului de diagnostic şi tratament, în crearea standardelor şi ghidurilor corespunzătoare, ajustate la cele europene. Este foarte important că grație suportului din partea Consiliului Europei şi Comisiei Europene, în ultimii 3 ani au fost relansate intervențiile chirurgicale legate de transplantul de rinichi.”

Forumul științific este consacrat jubileului de 70 de ani de la fondarea Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova.

În cadrul Congresului se organizează Cursul Educaţional de Urologie de către Şcoala Europeană de Urologie. La Congres participă urologi, nefrologi, transplantologi, specialişti de talie Europeană din mai multe ţări, inclusiv din Austria, Germania, Belgia, Grecia, Israel, Rusia, Ucraina și România.

Congresul VI de Urologie, Dializă şi Transplant Renal din Republica Moldova se desfășoară în perioada 21-23 octombrie 2015.

Menționăm că la momentul actual în Republica Moldova activează circa 170 urologi și 30 nefrologi.

escort fethiye sex hikaye hair style top hair style